We zien wel trekt de stad in: onze 10 favoriete hotspots in Cusco.

We zien wel trekt de stad in: onze 10 favoriete hotspots in Cusco.

Onze eerste stop in Peru is meteen een schot in de roos. Cusco is een stad die enorm veel te bieden heeft; ruïnes, valleien, een indrukwekkende kathedraal, prachtige pleinen, oneindig veel markten, … Daarnaast is het op culinair gebied, wat ons betreft, het walhalla. Na bijna twee weken in deze stad, hier onze favorieten:

1) GREEN POINT:

Nooit gedacht dat je in een stad in Peru zoveel vegetarische/veganistische opties zou kunnen scoren. Green point is zeker een van de populairste, en terecht. De vegan Thai ceviche vergeet ik nooit! Intussen hebben ze in Cuzco twee restaurants, een winkel, een school waar je kooklessen kan volgen en bieden ze ook de kans om deel te nemen aan helingsrituelen, waaronder San Pedro en ayahuasca. Na een overheerlijke lunch gingen we een samenwerking met hen aan, dus binnenkort meer hierover.

Carmen Bajo 235, Cusco, Peru

Green Point 2: Plaza San Francisco, Cusco, Peru 

2) GREENS ORGANIC:

Aardbei, appelsien, peper en gember. Een heerlijke combo voor een gezonde smoothie! Daarnaast deelden we de gnocci van rode biet en zoete aardappel met een basilicum sausje en een Afrikaanse curry met couscous. Niet van de goedkoopste, maar zeker en vast een aanrader!

Sta Catalina Angosta, Cusco, Peru

3) MR. SOUP:

Voor een heerlijke maaltijdsoep moet je hier zijn! Wij gingen voor een overheerlijke (veggie) tom ka kai, maar ook de klassieke tomatenroomsoep en nog een 15-tal anderen kan je hier vinden.

Calle Saphi 448, Cusco, Peru

4) PER.UK:

We belandden hier de avond van onze aankomst en werden meteen heel gelukkig van wat de menukaart te bieden had. Moderne Peruviaanse gerechten en als suggesties ook heel wat veganistische opties. We gingen voor de vegan rode curry en een vegan risotto met kokosmelk. Om duimen en vingers van af te likken!

Calle Plateros 344, Cusco, Peru

5) QIWA:

In een van de vele gezellige straatjes van San Blas bots je vrijwel meteen op dit zaakje. Salades, soepen, broodjes, wraps, burgers, sapjes, … Je vindt het hier allemaal! Toegankelijk voor zowel de Carnivoor, vegetariër als veganist.

Calle Choqechaka 216, Cusco, Peru

6) COCOLISO:

Klein vreugdesprongetje, eindelijk een koffietje drinken zoals dat bij ons in Antwerpen kan! Pastelkleurige tafeltjes, zetels met kleurrijke kussens, prachtige foto’s aan de muur, een klein schattig terrasje, …  Jammer genoeg hebben ze enkel gewone koemelk, maar zelfs zonder melk is de koffie heerlijk en dat is niet elke koffiebar hier gegeven. Opgelet want de lekkere taarten vallen niet te weerstaan!

Calle Palacio, no 122, Cusco, Peru

7) LA RABONA:

Veel zitplaats is er niet, maar take-away kan perfect. Lekkere koffietjes met gewone melk, amandelmelk of kokosmelk en opnieuw gevaarlijk lekkere zoetigheden.

Herrajes 146, Cusco, Peru

8) MARCELO BATATA:

 

Het ideale dakterras voor wanneer je even wil ontsnappen aan de drukte van de stad. Geen impressionante drankenkaart, maar wel veel zon en een mooi uitzicht over de stad!

Calle Palacio 121, Cusco, Peru

9) MERCADO SAN BLAS:

Iedereen zal je ongetwijfeld naar de San Pedro markt sturen om daar iets te eten, een sapje te drinken of je inkopen voor ‘s avonds te doen. Dit is zeker niet onterecht, San Pedro heeft enorm veel in de aanbieding, maar een andere markt die volgens ons ook zeker een bezoek waard is, is die van San Blas. Hier loop je gegarandeerd wat minder volk/toeristen tegen het lijf en kan je even goed je inkopen doen en een lekker sapje drinken. Je hebt er zelfs een foodstalletje, Govinda Lila, waar je terecht kan voor Peruviaanse vegetarische gerechten voor ongeveer 1 euro.

10) QOSQO:

Last but not least. Zeer centraal gelegen aan het Regocijo plein vind je Qosqo terug. Een kroeg met een zonnig terras maar vooral: een breed aanbod aan (Belgische) bieren! Je betaalt S./32 (8,5 euro) voor een La Chouffe of een Duvel, maar oh wat kan dat smaken!

Portal Escribanos #169 | Plaza Regocijo, Cusco, Peru

You Might Also Like