Red Monkey - La Paz - © We Zien Wel 3

Bolivia: onze aanraders om te slapen, eten & drinken

Bolivia: onze aanraders om te slapen, eten & drinken

Santa cruz

Slapen:

➵ Jodanga backpackers hostel

Op 2 minuten wandelen van het park vind je deze gezellige hostel. Een zwembadje, lekker ontbijt met fruit, 3x happy hour op een dag, een prima uitgeruste gezamenlijke keuken, een lig&hang tv-kamer en propere sanitaire voorzieningen. Dit allemaal voor zeer redelijke prijzen.

El Fuerte N0 1380 | Barrio Los ChoferesSanta Cruz 1380, Bolivia

Eten en drinken:

➵ La Casona

In La Casona kan je terecht voor een zeer gevarieerd menu terwijl je even aan de drukte van de stad ontsnapt in deze prachtige binnenkoer.

Arenales 222Santa Cruz, Bolivia

➵ KEN

Zei iemand ramen noodles? “Ken” is een prima Japans restaurant om deze lekkernij (maar ook andere gerechtjes) te verorberen.

1er Anillo, Av. UruguaySanta Cruz, Bolivia

Samaipata

Slapen:

➵ Finca la Vispera

Indien je met een iets grotere groep bent, kan je een gezellig huisje huren op het prachtige domein van La Vispera. 10 minuutjes stappen vanuit het “centrum” van samaipata maar de tocht meer dan waard. De Nederlandse eigenaar Piet woont er sinds 40 jaar met zijn vrouw en is een echte levensgenieter. Genieten als hij zich even bij de groep voegt om te vertellen over hun leven. Daarnaast kan je in het restaurantje heerlijk vegetarisch lunchen (het meeste afkomstig van hun prachtige moestuin), en wij kregen zelfs de mogelijkheid om onze eigen pizza’s te maken in hun authentieke houtoven. Zonder twijfel de lekkerste die we in jaren aten.

Eten en drinken:

➵ La Cocina

La cocina lijkt wel een huwelijk tussen de Antwerpse finjan en falafeltof. De lekkerste falafel pita’s en burgers worden door deze Israëlische chef kok heerlijk klaargemaakt! Het verleent zich meer voor een snelle hap dan voor een avondje dineren.

Calle Sucre | 20 mts to the Corner of Calle Sucre

➵ La Bohème

Aan de overkant van La Cocina vind je de gezellige (cocktail)bar: La Bohème. Jonge, leuke bediening en boven hebben ze een prachtig dakterras. Een aangename verrassing in zo’n klein dorpje!

Sucre y Ruben Terrazas | Plaza PrincipalSamaipata

Sucre

Slapen:

➵ Kultur Berlin + stadswandeling

Kultur Berlin is een ruime, goed gelegen hostel met een gezellig binnenplein met een gezellige bar en savonds openen ze hun eigen discotheek. Niet meteen de rustigste hostel, maar goed, afentoe moet dat eens kunnen he.. 😉

Een paar keer per week kan je voor 20 BOB (iets minder dan 3 euro) een gegidste stadswandeling doen. De opbrengst gaat naar het goede doel en op 2 uur tijd doorloop je de geschiedenis van de stad en krijg je een paar fantastische plekken te zien. Zeker niet te missen!

Calle Avaroa #326, Sucre – Chuquisaca, Bolivia

Eten en drinken:

➵ Cafe Gourmet Mirador

Cafe Gourmet Mirador fungeert als een prachtige get-away om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Je komt er wellicht hijgend aan na de relatief flinke beklimming maar geen nood, ze beschikken over strandstoeltjes waarin je heerlijk op adem kan komen terwijl je van het prachtig zicht over Sucre geniet. We aten hier onder andere de lekkerste tomatensoep, heerlijke bruschettas, een verse fruitsla en hun karaffen sangria zijn ook echt de moeite!

Plaza la RecoletaSucre 591, Bolivia

Tarija

Slapen:

➵ Kultur Berlin

Het kleinere zusje van de hostel in sucre, maar buiten de naam en de eigenaar hebben deze hostels niets met elkaar gemeen: je komt in een kleinere hostel terecht waar het rustig is, er een dakterras is om lekker te zonnen, ze bieden een fantastisch ontbijt (inbegrepen) en een goed uitgeruste keuken..

Calle Ballivian 367Tarija 0001, Bolivia

Eten en drinken:

➵ Verde que te quiero

Je kan er niet naast lopen: de prachtige muurschildering aan de buitenkant is een absolute eye-catcher, en het interieur moet ook absoluut niet onderdoen. Hier vind je een lekker vegetarisch buffet voor weinig geld, en vriendelijk personeel!

Calle Ballivian esquina BolivarTarija, Bolivia

Tupiza

Tupiza heeft erg veel te bieden qua tours en natuur. Zo kan je prachtig gaan paardrijden zoals in de echte westernfilms en kan je van hieruit je tour naar de Salar de Uyuni beginnen (Tupiza Tours = aanrader!!). Daarbuiten is tupiza niet perse de leukste uitvalbasis qua hotels en restaurants. Wij verbleven in El Refugio del Turista, een zeer basic hostel, maar je hebt ook bijvoorbeeld hotel Mitru waar je terecht kan. Qua eten zijn er een 10-tal Italianen, en ze heten blijkbaar allemaal hetzelfde.

La Paz

Slapen:

➵ Adventure brew hostel

Een vrij grote hostel met dorms, een leuk dakterras, proper sanitair, een leuke bar beneden met potentieel leuke (Fluo) feestjes. Ze hebben ook een tour agency maar die is toch wel wat duurder dan anderen..

Av Montes | 533La Paz, Bolivia

➵ Bunkie hostel

1 woord: donsdekens! Een aangename hostel met een mooie bar, proper sanitair, maar het hoogtepunt is toch wel de fantastische knuffelende donsdekens op de bedden. Opgelet: vroeg opstaan wordt nog pijnlijker..

Av. Montes, 641La Paz 0591, Bolivia

Eten en drinken:

➵ La Cueva

Uitgebaat door een vlotte Antwerpenaar (Hemiksem city) en echt fantastische Mexicaanse gerechten. Je kan hier onder andere een, al dan niet veggie, “Mexicaanse tafel” kiezen die je met meerderen kan delen en zo van alles wat proeft. Heerlijk! Dit is ook de ideale plek als je van goede (wel prijzige) tequila houdt! Keuze genoeg!

Calle Tarija 210B | corner Calle MurilloLa Paz, Bolivia

➵ Café del mundo

Gelegen in de zeer centrale Sagarnaga straat. Hier kan je terecht voor een lekkere koffie, een slaatje, een lekkere quinoa burger,…

324 Calle SagarnagaLa Paz, Bolivia

➵ Red Monkey

Een van onze culinaire hoogtepunten in Bolivië. (Of eigenlijk gewoon van de afgelopen maanden) Deze jonge Boliviaanse eigenaar heeft een tijd in New York de veganistische keuken bestudeerd en leren gebruiken met als uitkomst super creatieve veganistische gerechten! Het iets buiten het centrum van la paz gelegen maar super gezellig, belachelijk lekker, en vriendelijke bediening. Tip: vanuit red monkey kan je op 10min naar de groene/gele teleferiques stappen, perfect om met een prachtig uitzicht te verteren!

Av Montenegro E -10 | Calle 18La Paz 2713509, Bolivia

➵ Café vida

Een ideaal plekje om lekker te gaan ontbijten/lunchen! Denk lekkere vegetarische bowls en broodjes.

Calle Sagarnaga 213 | Galeria ChuquiagoLa Paz, Bolivia

➵ Kalakitas

Kalakitas is in onze ogen de grootste concurrent van la cueva. Ook zij bieden een gezellig interieur aan en fantastisch Mexicaans eten! Ik zou durven zeggen: hou deze voor ’s middags en La Cueva voor s avonds. :)

Calle Sagarnaga # 363 | Second FloorLa Paz, Bolivia

➵ Vinapho

Even genoeg van de typische gerechten? Bij vinapho kan je terecht voor fantastisch Vietnamees en Thais eten. Beetje prijziger wel.

Sopocachi | Av. Sanchez Lima No. 2326La Paz, Bolivia

➵ Mongo’s

Als je eens even een stapje wilt zetten zit je bij mongo’s aan het juiste adres! Na het avondeten schuiven ze hier de tafels opzij en begint een live bandje geweldige lokale muziek te spelen. (toen wij er waren alleszins) Salsa, merengue, bachata,… Na een paar uur neemt de DJ het over en is het tijd voor alle vergeten toppers van vroeger. Lonely planet beschrijft het ook als “the best place to pick up chicks”…

Hermanos Manchego No 2444 Entre Calle Salinas y Salazar, La Paz Bolivia

➵ Namas te

Na Red Monkey, een waardige veganistische opvolger in het rijtje. Zeer vriendelijke service, lekkere veganistische opties in een vrij artistiek interieur.

C. Zoilo Flores # 1334 Almost Esq, La Paz 2481401 Bolivia

➵ Tierra Sana

Vlak tegenover La Cueva vind je het gezellig ingerichte Tierra Sana. Je vindt hier ook vegetarische opties zoals wokgerechten, veggieburgers, padthai,…

Corner Murillo Street Tarija Street No 213, La Paz 14165 Bolivia

Rurrenabaque

Eten en drinken:

➵ Panaderia Paris

In dit klein dorpje zou je niet verwachten om een lekkere Franse bakker te vinden, maar de eigenaar heeft 13 jaar geleden gekozen om zich toch hier te vestigen. Geweldig dus om voor de Tour van de pampa’s nog even lekker een echte croissant, chocoladebroodje, pizzabaguette,… te verorberen.

Calle Avaroa | entrance Vaca Diez y Santa CruzRurrenabaque, Bolivia

Slapen:

➵ Fluvial tours

Mensen gaan voornamelijk naar Rurrenabaque om een jungle Tour of een Tour van de pampa’s te doen. Wij kozen voor die van de pampa’s en boekten dit via Fluvial Tours: een kleine Tour Agency die je deze Tour aan een zeer goede prijs aanbiedt (1450 BOB = 190€)

In deze prijs waren vlucht, maaltijden, slaapplaats, transport en de gehele gegidste Tour inbegrepen. Per Tour Agency heb je een bepaalde slaapplaats bestaande uit paalwoningen (dorms, chillzone, keuken, eetplek,…). Wij waren er in het droogseizoen waardoor de paalwoningen niet meteen hun nut bewezen, maar heel charmant waren. En wanneer je op 2–3 meter een kaaiman ziet liggen, ben je toch blij dat je wat op hoogte bent.

670 Illampu street inside Hotel Inca’s Room

You Might Also Like