Lima – Onze 6 (plant-based) hotspots

Miraflores staat bekend als een van de hipste en veiligste buurten van Lima. Een ideale regio dus om op jacht te gaan naar de leukste plekjes om gezond te eten en te drinken. En met succes! Net als in Cusco, werden we hier getrakteerd op een paar fantastische plekken die we niet enkel voor ons eigen willen houden.

La Verde

Een van de eerste plekjes die we tegenkwamen was al meteen een schot in de roos. Van een oorspronkelijk Duitse eigenaar heeft dit zaakje alles wat ons hartje sneller doet slaan: een lekkere gezonde (veganistische) kaart, een leuke uitstraling, gezellig interieur, vriendelijk personeel,… Hier vind je onder andere lekkere quiches, toast met guacamole, verse dagsoep, originele sandwiches/burgers, gegrilde groentjes met humus,… Ideaal om lekker te lunchen of licht te dineren.

Het andere deel van de zaak bestaat uit een winkeltje waar je verschillende soorten “gezonde” koekjes kan kopen (met havermout en rozijnen, brazilnoten,…), fruit, etc..

Naast La Verde vind je van dezelfde eigenaar ook AlmaZen, het zogezegde sjiekere broertje van La Verde. Op het moment dat wij er waren werd deze gerestaureerd en hebben we deze dus spijtig genoeg niet kunnen uitproberen. Een reden om nog eens terug te keren?

Recavarren 315, Miraflores, LimaPeru,

RAW Cafe

Een zaakje waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en avondeten is niet gemakkelijk te vinden, en al zeker niet als je plant-based wil eten. En toch: gevonden! RAW Cafe heeft een super gevarieerde kaart: van wafeltjes tot pizza, van havermout tot een super vegan burger, van chia pudding tot een Buddha bowl, je vindt hier zeker iets naar je zin. We hebben spijtig genoeg niet alles kunnen uitproberen (we deden nochtans ons best) maar alles wat we hebben geproefd was top!

Tip: ze verkopen hier ook overheerlijke kombucha. Ideaal voor on-the-go!

Independencia 587, Miraflores, LimaPeru,

El Huerto

In dezelfde lijn als RAW Cafe biedt El Huerto fantastische veganistische opties in een leuke atmosfeer. Zo probeerden wij een overheerlijke quinoa bowl, een bagel met humus en een wrap om duimen en vingers van af te likken.

Avenue La Paz 604Lima, Perú

La Matilda

Begin je je dag graag met een goeie kop koffie? Heb je een namiddag dipje? Dan ben je hier aan het juiste adres! Bij La Matilda kan je terecht voor overheerlijke koffietjes en natuurlijke thees in een super schattig kader. Om die kleine honger te stillen zit je hier ook goed: we aten hier de beste vegan banana cake uit ons leven. Ik droom er nog steeds van…

Calle 2 de Mayo 535, MirafloresLima, Peru

Que Juicy

Kleine honger? Dorst? Bij Que Juicy krijg je 2 vliegen in 1 klap. Deze leuke, met planten versierde, zaak biedt fantastische cold-pressed juices aan van verschillende combinaties fruit en groenten. Je krijgt ze mee in een leuke duurzame fles die je kan bijhouden of opnieuw als leeggoed kan binnenbrengen.

Calle Alcanfores 345Lima, Perú

El Vietnamita

Niet de meest veganistische optie in deze lijst, maar zo lekker dat we ze toch graag even met jullie delen. De Aziatische keuken is een van onze favoriete en biedt vaak een aantal vegetarisch/veganistische opties. Bij Vietnamita vind je onder andere groenten loempia’s, overheerlijke vegetarische sushi (met een tikkeltje roomkaas), en knapperige wokgroentjes,… Smaken die er boenk op zitten!

Calle Bellavista 215, MirafloresLima, Perú

Heb jij nog leuke adresjes die absoluut in dit lijstje horen? We horen het graag!

You Might Also Like