Teva Arrowood- Bariloche - Argentina

Bariloche – het Zwitserland van Zuid-Amerika

Bariloche – het Zwitserland van Zuid-Amerika

Na een busrit van welgeteld 24 uur, komen we aan in de terminal van San Carlos de Bariloche. Deze, door helderblauwe meren en besneeuwde bergtoppen omgeven stad, ligt in het midden van het nationaal park Nahuel Haupi en wordt ook wel het Zwitserland van Argentinië genoemd. Van half juni tot half oktober is dit het winterwonderland voor de skiërs en snowboarders en tijdens de zomermaanden nemen de wandelaars en fietsers het van hen over.

Over de uitdrukking dat je nooit een tweede kans krijgt om een eerste indruk te maken, hoeft Bariloche zich dus al geen zorgen te maken. Als dit is wat Patagonië is, dan zijn wij twee gelukkige mensen.

Een heel vriendelijke taxichauffeur brengt ons naar Alaska, een hostel die ook weer de typische looks van een charmante Zwitserse chalet uitstraalt. Het skiseizoen werd nog maar enkele weken geleden afgesloten en je voelt de typische sfeer die er op een skireis hangt nog rustig uitdobberen.

Bariloche legt, als eerste kennismaking met Patagonië, de lat meteen al erg hoog. Naast de Zwitserse charme konden we ons al opwarmen tijdens enkele eerste wandelingen in de prachtige natuur en genoten we al met volle teugen van de frisse lucht, een heerlijke zonnetje, meren, bergen, …

Hieronder onze 3 favoriete activiteiten:

↠ Circuito Chico:

Een wandeling van ongeveer 12 km, met panoramische zichten over Lago Nahuel Huapi, Lago Moreno en hun prachtige omliggende bergen.

De wandeling bestaat uit 2 delen die met elkaar verbonden zijn. Om er aan te beginnen neem je bus 20 (of de auto, als je die hebt) richting Llao llao. Stap af aan de laatste halte: Puerto Pañuelo. Nadien wandel je een 800 meter op de geasfalteerde weg tot aan het begin van de Sendero de los Arrayanes.

Het eerste stukje loopt door het bos en langs Lago Moreno en meteen word je al ondergedompeld in de zalige rust die de natuur draagt. Onderweg zijn er een 2-tal stops die je een prachtig uitzicht geven op Lago Moreno: Playa Moreno en Mirador Lago Moreno. Loop je daarna nog wat verder, dan kom je terug op de geasfalteerde weg. Links vind je na 500 meter, aan je rechterkant, een andere sendero vanaf waar je verder kan wandelen. Zo geraak je tot aan Lago Escondido, een ware oase van rust. Van hieruit kan je nog wat verder wandelen tot aan drie kleine strandjes; Bahias de los Troncos, die vermoedelijk hun naam hebben gekregen vanwege alle aangespoelde dode boomstammen die er liggen. Best indrukwekkend!

Nadien loop je terug langs de Lago Escondido en verder richting Mirador Tacul. Een half uurtje klimmen belooft een uitgestrekt zicht over Lago Nahuel Huapi dat je enkel moet delen met de vogeltjes rondom.

Weer wat verder kom je terecht op Playa Villa Tacul en nadien rest je nog een half wandelen (en een klein stukje te stijgen) alvorens je opnieuw de geasfalteerde weg bereikt.

Wij gingen als afsluiter van deze wandeling nog iets drinken in het prachtige Llao Llao Hotel om nadien de bus terug te nemen richting centrum.

↠ Cascada los duendes & mirador lago gutierrez

Lago Gutierrez is een prachtig meer dat zeker de moeite is om te bezoeken. Bus 50 richting westen en afstappen aan de eindhalte. Van hieruit wandel je ongeveer 2km langs de weg richting een camping. Eens je deze bereikt hebt, begint aan de rechterkant een wandeling van ongeveer 20 minuutjes richting de Cascada los Duendes. Ongeveer halfweg kan je ook de afslag naar de Mirador nemen. Een stijgende wandeling van 45 minuten, maar wat een beloning.

Aan de lago zelf kan je ook kayak’s huren, wanneer de wind het toelaat.

↠ Colonia Suiza

De wind maakte dat het voor ons niet mogelijk was te kayakken op Lago Gutierrez. Dan maar de bus op richting Colonia Suiza, een kleine zwitserse nederzetting waar je elke woensdag en zondag kan rondkuieren op een artisanale markt. Indien je je met het openbaar vervoer verplaatst neem je bus 20 tot aan de splitsing voor Colonia Suiza (de chauffeur zal het wel duidelijk maken). Hier kan je ofwel een fiets huren (ongeveer 320 peso per dag, afhankelijk van de periode) ofwel bus 10 nemen tot aan colonia suiza. De bus rijdt om het uur, dus het kan wel zijn dat je even moet wachten.

You Might Also Like